pijl

3. Liga: trainers tippen 1860 München en Eintracht Braunschweig

De 3. Liga gaat vandaag van start. In totaal twintig teams dingen mee naar promotie. Favorietenrollen zijn weggelegd voor 1860 München en Eintracht Braunschweig, zo blijkt uit een rondvraag van de organiserende DFB onder de trainers.

 bananenflanke 1860 pitch invasion
Als favoriet voor promotie wordt 1860 München veelvuldig genoemd. © Bananenflanke.nl 

Redactie Bananenflanke, 24 juli 2021.

Degradant Braunschweig wordt zestien keer genoemd, op de voet gevolgd door de Zuid-Duitsers (vijftien). Kaiserslautern (negen keer) volgt op gepaste afstand.

Michael Schiele, de nieuwe trainer van Braunschweig, probeert iets van de druk weg te nemen met zijn uitspraken. ‘De 3. Liga is een competitie waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat 1860 München, Türkgücü München en Kaiserslautern mee gaan doen om promotie. Wij willen graag binnen twee jaar terugkeren op het tweede niveau.’

Voorafgaand aan de wedstrijden in de 3. Liga van dit weekend wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de overstromingen in Duitsland. Bovendien dragen alle spelers rouwbanden.

Collega Michael Köllner van 1860 München, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde, tempert de verwachtingen ook enigszins. ‘Natuurlijk willen wij weer bovenin meedoen, maar het zal niet gemakkelijk worden met ploegen als Braunschweig, Kaiserslautern en Saarbrücken. Bovendien komt er altijd wel een verrassing bovendrijven, zoals SC Verl vorig seizoen.’

Naast de genoemde clubs worden ook FC Magdeburg, VfL Osnabrück, Wehen Wiesbaden, Würzburger Kickers, Viktoria Köln en MSV Duisburg genoemd als mogelijke kanshebbers voor promotie.

Dat maakt de 3. Liga tot wat hij elk jaar is: onvoorspelbaar. Nog een kijktip: om 14.00 uur wordt FSV Zwickau tegen Borusia Dortmund II live uitgezonden op het YouTube-kanaal van German Football.