pijl

Bier en braadworst bij Union Berlin en St. Pauli het voordeligst

Een Duitse voetbalwedstrijd bezoeken moet uiteraard gepaard gaan met bier en braadworst. Maar bij welke clubs ben je nu eigenlijk het voordeligst uit in de twee hoogste klassen? Bij Union Berlin en St. Pauli, zo blijkt uit onderzoek.

bananenflanke Bratwurst

Bij Darmstadt 98 smaken de braadworsten ook goed. © Bananenflanke.nl 

Bij deze cultclubs betaal je in totaal 6,50 euro voor een hapje en een drankje. Bayern München rekent 9 euro voor een biertje en een braadworst en is daarmee het duurste. In de Tweede Bundesliga staat VfB Stuttgart bovenaan (8,10 euro), al is dat in dit geval dus minder positief.

Koppelen we het bier los van de braadworst, dan valt op dat Bayern München voor een halve liter bier 4,70 euro verlangt. SC Paderborn is het goedkoopste met een prijs van 3,50 euro.

Union
Wie alleen zin heeft in een braadworst kan in de Bundesliga het beste naar Union Berlin. Daar betaal je 2,50 euro. Bij Bayern München ben je bijna het dubbele kwijt: 4,50 euro.

Een klasse lager rekent St. Pauli net als Union Berlin 2,50 euro voor een braadworst. In de 3. Liga zijn overigens Hallescher FC en SV Meppen het goedkoopst met eveneens 2,50 euro.

Het volledige onderzoek, met alle prijzen, is hier te vinden. Proost en eet smakelijk!