pijl

Duitse profclubs omarmen vrouwenvoetbal steeds meer

Volop ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal in Duitsland. Hertha BSC gaat samenwerken met Turbine Potsdam, Eintracht Frankfurt fuseert met FFC en Schalke 04 start van onderaf aan.

bananenflanke Schalke1
Een fraai staaltje graffiti bij de Glückauf-Kampfbahn in Gelsenkirchen© Bananenflanke.nl

Redactie Bananenflanke, 18 juli 2020.

Laten we beginnen met Schalke 04, dat een vrouwenelftal gaat inschrijven voor de Kreisliga B, het laagste niveau. Ook een Onder 17-team begint op dat niveau. De bedoeling is dat er in de komende jaren steeds meer ploegen bijkomen.

Wel is het zo dat Schalke 04 de focus op de breedtesport legt. Ambities om aan de Bundesliga voor vrouwen deel te nemen, zijn er vooralsnog niet.

Hertha BSC denkt groter. De Berlijners gaan in ieder geval de komende drie jaar samenwerken met Turbine Potsdam, zesvoudig kampioen van Duitsland. Voormalig Hertha-prof Sofian Chahed staat komend seizoen voor de groep.

Fusie
In Frankfurt gaat men nog een stapje verder. Daar vindt een fusie plaats tussen Eintracht en FFC. Op die manier wil FFC weer de aansluiting vinden bij de topclubs VfL Wolfsburg en Bayern München.

FFC domineerde begin deze eeuw de Bundesliga voor vrouwen en liet ook Europees van zich spreken. Onder anderen Marleen Wissink en Jackie Groenen speelden in het verleden voor FFC.

Opmerkelijk genoeg heeft Borussia Dortmund nog altijd geen vrouwenafdeling, maar daar lijkt verandering in te gaan komen. De club onderzoekt momenteel de mogelijkheden.

Meer van dit soort verhalen lezen? Met jouw steun komen we veel verder!