pijl

bananenflanke Bananenflanke

Lieve volgers van Bananenflanke,

Wat hebben we met z’n allen een bijzonder en merkwaardig jaar meegemaakt. Een jaar dat voor altijd in onze gedachten zal blijven. Een jaar waarin heel van jullie tegen een vorm of misschien wel vormen van leed aanliepen. Het was af en toe zoeken naar lichtpuntjes in de coronaduisternis, maar gelukkig komen er betere tijden aan. Laten we ons daaraan vasthouden.

Net als elders in de wereld bleven ook de Duitse voetbalstadions lange tijd leeg, tot de dag van vandaag. Voetbal zonder publiek zal nooit wennen, want het is simpelweg onnatuurlijk. Man, wat missen we, net als jullie, de tripjes naar onze oosterburen. Even de auto instappen en een paar uurtjes later jezelf laten onderdompelen in een familiaire sfeer bij welke club dan ook. Met uiteraard een Brötchen Bratwurst of Currywurst mit Pommes als versnapering. En een biertje voor de dorst.

Het is iets om naar uit te kijken in 2021, hopelijk het jaar van de verandering. Het jaar waarin we weer vrij kunnen bewegen, elkaar kunnen knuffelen, een feestje kunnen bouwen. Nog meer genieten van de kleine dingen in het leven. Houd nog even vol tot het zover is. Dat is niet altijd gemakkelijk, dat weten we. Maar het gemeenschapsgevoel zoals dat in de stadions vaak heerst, is nu ook nodig. Ofwel, we moeten het samen doen.

Blijf gezond, blijf lachen en blijf ons volgen. Want ook in 2021 kunnen jullie op ons rekenen.

Sportieve groet,
Martijn Visscher en Alexander Drost.