pijl

Borgman verlaat Rehden en keert terug naar Nederland

Doelman Nick Borgman verlaat de Regionalliga en keert terug naar Nederland. De 23-jarige goalie speelde in het voorbije seizoen bij BSV Schwarz-Weiß Rehden en probeert nu eerste doelman te worden bij HHC Hardenberg.

bananenflanke Nick Borgman Rehden
Nick Borgman (midden) tijdens zijn presentatie in Rehden. © Nick Borgman

Redactie Bananenflanke, 24 juli 2020.

Borgman verliet eerder VV Hoogeveen voor zijn Duitse avontuur in Rehden. Bij de club uit de Regionalliga ontpopte hij zich tot eerste doelman.

Hij ging wonen en werken in Bremen en ging voor trainingen samen met ploeggenoten richting Rehden. Al gauw werden dat honderden kilometers per week. Dat is hem opgebroken, vertelt hij. 'De afstand ging eerst prima, maar daarna werd dat mij te veel. Ik keek ernaar uit om weer in Nederland te spelen. En HHC Hardenberg heeft een naam hoog in het amateurvoetbal. Een mooie uitdaging dus.'

Bekerheld
Begin november vorig jaar baarde Borgman nog opzien, toen hij namens Rehden de penaltyheld werd in het Niedersachsenpokal-duel met SV Meppen (3. Liga). Borgman stopte toen twee strafschoppen, waardoor Rehden naar de halve finales ging.

De beide finalisten zouden zich voegen bij de andere ploegen in de DFB-Pokal van het nieuwe seizoen, maar de halve finales zijn vanwege de coronacrisis niet gespeeld. 'Mooi, want ik heb hier een tweejarig contract', zei Borgman na de stunt tegen Meppen nog over dat mogelijke bekeravontuur. 'Het zou mooi zijn om dat mee te kunnen maken.' 

De ploeg uit het relatief kleine Rehden presteerde in de Regionalliga Nord uitstekend. De ploeg van Borgman stond op plaats 9, toen de competitie werd afgebroken.

Wil jij Bananenflanke helpen verder te laten rijpen?