pijl

Feiten en cijfers over de immer beladen Revierderby

Voor de 97ste keer staat de Revierderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 op het programma in de Bundesliga. Wij zetten in aanloop naar de immer beladen wedstrijd enkele feitjes voor je op een rij.

 bananenflanke Revierderby 3

Redactie Bananenflanke, 24 oktober 2010.

34 – Borussia Dortmund heeft net iets meer winstpartijen achter zijn naam dan Schalke (32). De derby eindigde 30 keer in een gelijkspel. BVB scoorde in totaal 151 goals, tegenover 137 aan de kant van S04.

20 – Schalke 04  won op 17 januari voor het laatst in de Bundesliga, van Borussia Mönchengladbach. Sindsdien werd er twintig keer niet gewonnen (7x gelijk, 13x verlies).

17 – Erling Haaland is een doelpuntenmachine. De Noorse spits van BVB heeft in negentien Bundesliga-duels al zeventien treffers genoteerd. Alleen HSV-legende Uwe Seeler deed het in het verleden beter (19 goals in het seizoen 1963/1964).

De Revierderby wordt wegens de coronapandemie bijgewoond door slechts 300 toeschouwers. De aftrap is om 18.30 uur. 

9 – Borussia Dortmund heeft negen punten uit vier wedstrijden verzameld. Vorig seizoen gebeurde hetzelfde. De daaropvolgende ontmoeting in de Bundesliga eindigde in een gelijkspel.

8 – Schalke 04 wist in zijn laatste acht competitiewedstrijden niet tot scoren te komen in de eerste helft.

3 – Voor het eerst in zijn Bundesliga-historie kan Borussia Dortmund starten met drie thuisduels zonder een tegendoelpunt.

2 – Slechts twee keer slaagde BVB erin om in de laatste negen derby’s als winnaar van het veld te stappen. Dat geldt overigens ook voor Schalke 04. Vorig seizoen werd het 4-0 voor Dortmund.

Lees ook: eerder verschenen verhalen in onze themaweek 'Revierderby'