pijl

Groundhoppen: eindelijk weer sfeer proeven in Meppen

Wedstrijden in Duitsland bezoeken, het kan eindelijk weer. En dus pakten we zaterdag onze kans. SV Meppen ontving gevallen grootmacht Kaiserslautern. Het werd een onvergetelijke middag.

 bananenflanke Meppen - FCK
SV Meppen viert de 1-0 tegen Kaiserslautern. © Bananenflanke.nl 

Door Martijn Visscher, 4 augustus 2021.

Als aanvaller Christoph Hemlein (ex-NEC) na afloop zijn dochtertje het veld mee opneemt, smelten de overgebleven supporters. Het is een vertederend sluitstuk van een middagje Meppen, dat bijna als vanouds voelt.

De 1-0 zege, door een goal van Max Dombrowka vlak voor rust, zorgt uiteraard voor een euforisch gevoel. Na de 3-1 nederlaag op de eerste speeldag bij Hallescher FC broodnodig ook, want anders dreigt een valse start op het derde Duitse niveau.

Terug naar eerder op de middag. Met Gerrit Jan, een klasgenoot van de deeltijdstudie voor leraar Duits, rijd ik vanaf de carpoolplaats in Veenoord naar Meppen. Het weer is wat onstuimig, met afwisselend regen en zonnestralen. Hopelijk houden we het droog op de staantribune, schuin tegenover het uitvak.

Aangekomen bij het stadion valt op dat het anderhalf uur voor de aftrap al redelijk druk is. De oproep om vroeg te komen in verband met te tonen bewijzen in verband met corona heeft blijkbaar effect. Ik ben voorbereid met de CoronaCheck-app en heb voor de zekerheid ook maar het gele boekje meegenomen.

Het boekje blijft in de broekzak, want de app doet zijn werk. De vriendelijke steward knikt, maar geeft ons nog wel een formulier waar we onze contactgegevens op moeten vermelden. Eenmaal ingevuld mogen we, met mondkapje, naar binnen en storten we ons op Bratwurst, Pommes en Currywurst. Wat een genot!

Het knusse stadion is gevuld met 5.813 toeschouwers. Normaliter zijn het er iets meer, maar door de coronarestricties helaas nog niet mogelijk. Het kan de pret niet drukken. De grasmat ziet er fantastisch uit, de mensen zijn vrolijk en het weer werkt grotendeels mee.

bananenflanke Meppen fanprojekt
Een fraai staaltje graffiti bij het stadion van Meppen. © Bananenflanke.nl 

Kaiserslautern krijgt met name in de eerste helft kansen, maar scoren blijkt een te grote opgave. Meppen doet dat wel, via Dombrowka. Na rust komt de thuisploeg nauwelijks meer in de problemen, op de beginfase van de tweede helft na.

Wel wordt duidelijk dat Luka Tankulic de spil in het elftal van trainer Rico Schmitt is. Als de spelmaker weg zou vallen, dan heeft Meppen een enorm probleem. Tegen Kaiserslautern bewijst de aanvoerder in ieder geval zijn waarde.

Handen in de lucht
Als het laatste fluitsignaal klinkt, gaan de handen in de lucht. Zowel op de tribunes als op het veld. Wat een sfeer! Wat hebben we dat gemist! Als Gerrit Jan en ik het stadion verlaten zien we Hemlein weer lopen met zijn dochtertje. Enkele fans zien hun kans schoon om met hem op de foto te gaan.

Op de weg terug naar Nederland praten we nog even na in de auto. We komen superlatieven tekort. Dit smaakt naar meer. Op naar de volgende wedstrijd.