pijl

Kleurrijke Marcelinho liet ‘Oude Dame’ swingen

Een van de meest kleurrijke spelers in de geschiedenis van Hertha BSC is ongetwijfeld Marcelinho. Niet alleen vanwege zijn kapsels en voetbalschoenen, maar vooral door zijn oogstrelende spel.

De Braziliaan, een klassieke nummer tien, kwam in 2001 voor zeven miljoen euro naar Berlijn en betoverde de fans vrijwel meteen met zijn geniale acties. In vijf jaar tijd maakte de linkspoot in 155 competitiewedstrijden 65 treffers en was hij tevens goed voor 49 assists.

Marcelinho groeide uit tot een icoon van Hertha BSC en keerde in 2017 nog eenmaal terug voor een afscheidswedstrijd in het Olympiastadion. Een prachtig eerbetoon aan de tot tranen toe geroerde stylist.

Na zijn periode bij Hertha BSC ging hij via Trabzonspor en VfL Wolfsburg terug naar Brazilië. Daar versleet Marcelinho ontelbare clubs. Deels noodgedwongen wegens financiële problemen.

De Braziliaan hield van feestjes, kleding, snelle auto’s én vrouwen. Bovendien bekommerde hij zich altijd om zijn vriendengroep, die hij financieel ondersteunde.

Marcelinho kreeg vorig jaar ook nog eens een beroerte, maar gelukkig krabbelde hij op. In Berlijn wordt hij toch vooral herinnerd als sambavoetballer. De ‘Oude Dame’ kreeg sexappeal, dankzij een klein Braziliaans wonderkind.

* In aanloop naar Union Berlin – Hertha BSC van komende zaterdag elke dag een bijdrage op onze site. Om alvast in derbysferen te komen.

Volg ons ook op Twitter en Instagram!