pijl

Klinsmann zet zichzelf buitenspel bij Hertha BSC

Jürgen Klinsmann heeft na tien weken als trainer alweer de handdoek gegooid bij het ambitieuze Hertha BSC. Nu wil hij terugkeren in zijn eerdere rol als lid van de raad van toezicht. Een commentaar.

Maandag beantwoordde Klinsmann via Facebook Live nog monter vragen van fans. Nee, men hoefde zich geen zorgen te maken over Hertha BSC. ‘We zijn met z’n allen op de goede weg.’

Een dag later nam de ex-international plots een andere afslag. Klinsmann gebruikte hetzelfde platform om via zijn persoonlijke pagina zijn terugtreden bekend te maken. Hij voelde zich te weinig gesteund vanuit de clubleiding en miste het vertrouwen.

Daarmee doelde hij vooral op manager Michael Preetz, die al ruim tien jaar de technische portefeuille beheert. Preetz toonde zich in een persbericht van de club, pas een uur na de mededeling van Klinsmann, verrast over de beslissing.

Hertha BSC werd simpelweg overrompeld door de eenmansactie van de eigenzinnige Klinsmann, die in de winterstop liefst 75 miljoen euro mocht uitgeven aan nieuwe spelers.

Nu wil Klinsmann, innig bevriend met de schatrijke investeerder Lars Windhorst, terugkeren in zijn rol als lid van de raad van toezicht. Een rol waarin hij onder anderen het werk van Preetz moet beoordelen.

Een onmogelijke constructie. Klinsmann heeft zichzelf buitenspel gezet bij Hertha BSC door na tien weken de club in complete chaos achter te laten. Hopelijk dringt dat besef spoedig tot hem door.

Redactie Bananenflanke, 11 februari 2020.