pijl

Revierderby: Schalke scoort zes keer in krankzinnige tweede helft

Sinds de invoering van de Bundesliga behaalde Schalke 04 tegen aartsrivaal Borussia Dortmund zijn grootste thuiszege op dinsdag 10 december 1985: 6-1. Een wedstrijd om nooit te vergeten.

Beelden van het historische duel in 1985.

Erg verwend werden de 27.000 toeschouwers in het Parkstadion niet de eerste 45 minuten. Geen doelpunten en dus maar een extra slok bier en een hap in een broodje braadworst in de pauze. Toch nog een beetje genieten.

Eenmaal terug op hun plek konden de Schalke-fans razendsnel juichen na een treffer van Gerhard Kleppinger. De goal van Kleppinger bleek de inleiding voor een magistrale tweede helft. Althans, voor diegenen die Schalke liefhebben.

Frank Hartmann, Olaf Thon, Bernd Dierssen en wederom Kleppinger zorgden ervoor dat er na 77 minuten een 5-0 voorsprong op het bord stond. De ingevallen Ingo Anderbrügge, die later de overstap zou maken naar Schalke, redde de eer namens Dortmund.

Het slotakkoord was echter voor ‘Die Königsblauen’. De pas 19-jarige Thon rondde na een sublieme aanname met enige hulp van doelman Eike Immel af en maakte zo de vernedering compleet. Een Revierderby om nooit te vergeten.

* In aanloop naar Schalke 04 - Borussia Dortmund van komende zaterdag elke dag een bijdrage op onze site. Om alvast in derbysferen te komen.  

Volg ons ook op Twitter en Instagram!