pijl

Leipzig traint al weer, anderen ploegen volgen (snel, of over een tijdje pas)

Na een korte vakantie beginnen de meeste ploegen in de Bundesliga al snel weer met trainen. RB Leipzig hervatte de training vandaag weer. Die Roten Bullen maken zich op voor de Champions League in augustus. Ook anderen maken zich op voor Europese duels, voor dit seizoen of het komende seizoen. Veel ploegen kunnen het wat rustiger aan doen de komende tijd.

bananenflanke RB1
RB Leipzig is vandaag weer begonnen met trainen. © Bananenflanke.nl

Redactie Bananenflanke, 19 juli 2020.

Waar een enkeling nog wat dagen op het strand kan liggen, zijn ze bij RB Leipzig vandaag (zondag) weer gaan trainen. Na de coronapauze werd de Bundesliga in een rap tempo uitgespeeld. Leipzig eindigde in deze jaargang als derde en speelt ook komend seizoen in het miljardenbal. Door de coronastop lag ook de Champions League van dit seizoen stil. Leipzig neemt het in de kwartfinale (13 augustus om 21.00 uur) op tegen Atlético Madrid. Een trainingskamp wordt niet ondernomen.

Bayern München begint morgen (maandag) weer met trainen en gaat vanwege de Champions League niet op trainingskamp. De Rekordmeister neemt het in de CL op tegen Chelsea (8 augustus om 21.00 uur).

De spelers van Borussia Dortmund hebben nog elf dagen vrij. De eerste training begint op 30 juli. Het trainingskamp duurt van 10 tot 17 augustus en vindt plaats in het Zwitserse Bad Ragaz.

Het is nog niet bekend wanneer Borussia Mönchengladbach de trainingen hervat. Wel is duidelijk dat het trainingskamp begint op 17 augustus en duurt tot 23 augustus. Locatie is nog niet bekend.

Bayer Leverkusen hervat de trainingen op 22 juli. In augustus spelen de mannen van Peter Bosz in de Europa League (thuisduel met Rangers). Daarom is er geen trainingskamp.

TSG Hoffenheim begint op 2 augustus met trainen. Midden augustus gaat de ploeg op trainingskamp naar Tegernsee.

VfL Wolfsburg begint op 22 juli met trainen. Wolfsburg maakt zich op voor de voorrondes van de Europa League van het nieuwe seizoen.

Het Berlijnse Hertha BSC begint op 25 juli en er is geen trainingskamp belegd. Stadgenoot Union Berlin begint twee dagen later, op 27 juli. Trainingskamp onbekend.

Schalke 04 begint op 31 juli weer. Trainingskamp onbekend.

Het is nog niet bekend wanneer Mainz 05 weer begint, en of er een trainingskamp komt.

FC Köln begint op 5 augustus weer. Het trainingskamp vindt plaats in Donaueschingen en duurt van 20 tot en met 29 augustus.

FC Augsburg hervat op 5 augustus. Het trainingskamp staat nog niet gepland.

Na de pittige play-offduels met Heidenheim heeft Werder Bremen nog even vakantie. Wanneer ze in Bremen weer starten is nog niet bekend, het trainingskamp van 10 dagen staat gepland van 15 tot 25 augustus en vindt plaats in het Oostenrijkse Zell am Zimmer.

Nieuwkomer Arminia Bielefeld begint op 6 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het trainingskamp vindt plaats van 23 tot en met 30 augustus in Scheffau, Oostenrijk.

VfB Stuttgart, eveneens gepromoveerd, begint op 30 juli weer met trainen. Het trainingskamp duurt van 22 tot en met 29 augustus in Kitzbühel, Oostenrijk.

Eintracht Frankfurt begint 27 juli weer. Over een trainingskamp is nog niets bekend.

SC Freiburg heeft nog even vakantie. De trainingen beginnen pas op 10 augustus, het trainingskamp in het Oostenrijkse Schruns is van 20 tot 29 augustus.

Meer van dit soort verhalen lezen? Met jouw steun komen we veel verder!