pijl

Uitfans meteen welkom bij Darmstadt; vertrek Dursun enorme aderlating

SV Darmstadt speelt zijn eerste twee thuiswedstrijden in de Tweede Bundesliga voor 4.786 toeschouwers, ongeveer een derde van de totale capaciteit van dit moment. De plaatselijke autoriteiten hebben hiervoor hun goedkeuring verleend.

Redactie Bananenflanke, 16 juli 2021.

Bovendien zijn voor de duels met Jahn Regensburg (24 juli) en FC Ingolstadt (15 augustus) ook uitsupporters welkom, in totaal 484 per wedstrijd.

Dat is bijzonder, omdat er in de Bundesliga en Tweede Bundesliga pas vanaf de derde speeldag fans van de bezoekende clubs zijn voorzien. Darmstadt wacht daar niet op.

Lieberknecht
‘Die Lilien’ (de lelies) staan dit seizoen onder leiding van Torsten Lieberknecht, opvolger van de naar Werder Bremen vertrokken Markus Anfang.

Lieberknecht maakte naam bij Eintracht Braunschweig, waar hij liefst tien jaar aan het roer stond. Afgelopen seizoen werd hij ontslagen bij MSV Duisburg.

Grote vraag is hoe Darmstadt het verlies van spits Serdar Dursun gaat opvangen. Dursun werd met 27 treffers topscorer van de Tweede Bundesliga en verdiende een transfer naar Fenerbahçe.