pijl

Union Berlin 326 kilometer van huis voor thuisduel met Bayern

In de Bundesliga en Tweede Bundesliga wordt vanaf zaterdag weer gevoetbald. De clubs bereiden zich deze week met quarantaine-trainingskampen voor op de hervatting van het seizoen. Union Berlin, de club die we dit seizoen grondig volgen, bereidt zich op een iets andere manier voor dan andere teams.

 bananenflanke Union Hertha
Het prachtige scorebord van Union Berlin. © Bananenflanke

Door Alexander Drost, 11 mei 2020.

De ploeg van trainer Urs Fischer verrast vriend en vijand dit seizoen. De club uit het Berlijnse Köpenick werd gezien als degradatiekandidaat nummer één, maar haakt nu keurig aan in de middenmoot met een elfde plek.

Zondag om 18.00 uur hervat Union de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. De voorbereiding vindt echter niet plaats in het eigen Berlijn, maar liefst 326 kilometer verderop, in het Nedersaksische Barsinghausen, nabij Hannover.

De club neemt daarbij ook in ogenschouw dat spelers niet in de verleiding mogen komen om vanuit het hotel even naar huis te gaan. De spelers van Union kunnen, net als alle andere ploegen, nu weer gezamenlijk trainen. Tot vorige week donderdag werd in kleine groepjes getraind.

Sheraldo Becker is niet meegereisd. De Nederlandse aanvaller raakte afgelopen week tijdens de training geblesseerd en mist zodoende de hervatting van de Bundesliga. In totaal 27 spelers en 14 stafleden verblijven in Barsinghausen.

Dirk Zingler, de president van Union, is blij met de hervatting van het seizoen. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. ‘En iedereen moet dit vertrouwen rechtvaardigen’, sprak hij de spelers en trainers toe. ‘Ik ben dankbaar dat we de kans hebben gekregen om weer verder te gaan.’

Union verblijft tot en met vrijdag in Barsinghausen en reist vervolgens terug naar Berlijn. Daar neemt de ploeg dan intrek in een hotel in Köpenick.

Lees in ons dossier alle verhalen over Union Berlin.