pijl

Van bloed doneren tot boodschappen doen, Duitse ultras bieden helpende hand

Ultras van Duitse voetbalclubs laten zich van hun goede kant zien in de strijd tegen het coronavirus en zetten allerlei acties op touw. Een selectie.

bananenflanke Mainz fans
Zicht op blok Q bij Mainz 05. © Bananenflanke

Redactie Bananenflanke, 8 april 2020.

Mainz 05
De fanatieke fans van blok Q hebben een niet nader genoemd bedrag gedoneerd aan het ziekenhuis in het Italiaanse Caserta. De ultras onderhouden een vriendschapsband met de plaatselijke voetbalclub Casertana FC.

Hansa Rostock
De Suptras roepen supporters om bloed te doneren vanwege tekorten in de regionale ziekenhuizen. Daarnaast is het plan om de club zelf te ondersteunen door de gehele fanshop leeg te kopen.

St. Pauli
De ultragroep Ultra Sankt Pauli biedt in samenwerking met de club daklozen in Hamburg elke dag een warme douche aan.  

FC Nürnberg
De Nordkurve van Nürnberg heeft de bevriende supporters van het Italiaanse Brescia ondersteund met een bedrag van bijna 16.000 euro. Zij mogen bepalen waar het geld naartoe gaat. Brescia ligt in Lombardije, dat zwaar getroffen is door het coronavirus.

VfB Stuttgart
Commando Cannstatt verkoopt merchandise-artikelen. De opbrengsten komen ten goede aan een blad voor daklozen. Eerder werd geld opgehaald voor een Italiaans ziekenhuis.

FC Köln
Wilde Horde 96 biedt kwetsbare mensen aan om boodschappen te doen en biedt tevens een luisterend oor in deze bizarre tijden.

Carl Zeiss Jena
De Südkurve zamelt geld in om producten te kopen ten behoeve van de lokale voedselbanken. Ook roepen ze fans op om bloed te doneren.

VfL Wolfsburg
Omdat enkele voedselbanken in Wolfsburg genoodzaakt waren te stoppen, heeft ultragroep Weekend Brothers een eigen voedselbank opgezet. Met speciale openingstijden voor gehandicapten, ouderen en zwangere vrouwen.

Union Berlin
In samenwerking met de club hebben de ultragroeperingen van Union zogeheten donatiehekken in het leven geroepen. Arme mensen kunnen bijvoorbeeld in Köpenick verpakte etenswaren en kleding gratis meenemen.

Volg ons ook op Twitter en Instagram!