pijl

Groundhoppen: hongerklop in Meppen

‘Kunnen we ook met pinpas betalen?’ De charmante dame in het kassahokje schudt haar hoofd. De reeds uitgeprinte kaartjes voor de wedstrijd tussen SV Meppen en FSV Zwickau liggen voor onze neus, maar we hebben een probleem. We hebben geen 56 euro cash.

bananenflanke Meppen fanprojekt

Een fraai staaltje graffiti bij het stadion van SV Meppen. © Bananenflanke.nl

Door Martijn Visscher, 20 augustus 2019.

Alexander kijkt nog eens in zijn portemonnee en grist er na enig zoekwerk een briefje van 50 euro uit. ‘Voor noodgevallen’, zegt hij. Met mijn kleingeld komen we tot 55 euro. Rest ons nog 1 euro. Waar halen we die in godsnaam vandaan? De kassadame grinnikt om onze capriolen. Achter ons staat een vriendelijke meneer. Zonder te vragen krijgen we van hem de felbegeerde munt. We schudden hem de hand. ‘Danke schön!’

Een bezoek aan een Duitse wedstrijd moet altijd gepaard gaan met een broodje Bratwurst of Currywurst mit Pommes. Maar ja, ons geld is op en een pinautomaat is in geen velden of wegen te bekennen. De geur van het warme vlees zal ons de gehele middag blijven achtervolgen.

Lopend naar de hoofdtribune zien we in onze ooghoeken talloze lekkerbekken, die culinair aan het genieten zijn. Voor ons rest er maar één ding: onze hongerklop zo lang mogelijk uitstellen en hopelijk genieten van een mooi duel.

bananenflanke Meppen tribune

De hoofdtribune van SV Meppen. © Bananenflanke.nl

Het is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en bijna 6.500 mensen hebben de moeite genomen om naar de Hänsch-Arena te komen. Voor Meppen en Zwickau lijkt ook deze jaargang handhaving de doelstelling te zijn, in een competitie met grote namen als Eintracht Braunschweig, 1. FC Kaiserslautern, MSV Duisburg en 1860 München.

De thuisploeg opent sterk en heeft in de persoon van Willi Evseev, gekomen van Hansa Rostock, een uitblinker. Toch worden we niet op een doelpunt getrakteerd. Zwickau houdt stand en het meegereisde plukje fans uit de stad van de Trabant laat zich continu horen. Een aantal staat op de onoverdekte staantribune zelfs te hossen met ontblote torso. En dat terwijl de regen met bakken uit de lucht komt.

Het is rust en dat betekent dat iedereen massaal de eetkraampjes opzoekt. Ook het bier vloeit rijkelijk. We zien de taferelen en lachen een beetje schaapachtig naar elkaar. Het is als seks zonder orgasme. Je geniet wel, maar toch ontbreekt er iets.

bananenflanke Zwickau

Spelers en fans van Zwickau vieren de overwinning. © Bananenflanke.nl

Afijn, de tweede helft is begonnen en Meppen dringt aan. Gevaarlijk wordt het vrijwel geen moment voor het doel van Zwickau en de Oost-Duitsers krijgen steeds meer geloof in een goede afloop. Een gelijkspel of misschien wel meer. Als Gerrit Wegkamp de 0-1 tegen de touwen kopt is het gedaan met Meppen. In de slotfase maakt Ronny König het leed nog erger.

Na afloop rennen de spelers van Zwickau richting het uitvak om de aanhang te bedanken. De ene na de andere buikschuiver volgt op het kletsnatte veld. De fans van Meppen druipen af. Wij wachten even tot de hoosbuien zijn gestopt en zetten dan koers richting Nederland.

Met pinpas nog snel even tanken en een Snickers en Bounty scoren. Want onze magen knorren. Een hongerklop in Meppen. Wie had dat gedacht? Het is een wijze les. Dit gaat ons nóóit meer gebeuren…

Lees ook: De dag waarop Maradona Meppen betoverde

Volg ons ook op Twitter en Instagram!