pijl

Kaiserslautern staat na ontslag clubicoon weer in de fik

In aanloop naar de derby van zaterdag bij Waldhof Mannheim staat de boel bij de gevallen topclub Kaiserslautern opnieuw in de brand. Het gedwongen afscheid van clubicoon Gerry Ehrmann dreunt na.

Redactie Bananenflanke, 26 februari 2020.

Eerder dit seizoen schreven we al een verhaal over hoe de Luxemburgse investeerder Flavio Becca met zijn poen Kaiserslautern nieuw leven wil inblazen. Voor de club wellicht een laatste reddingsboei, ook al blijft het beloofde geld vooralsnog uit.

De trouwe fans van Kaiserslautern hebben niets met het zogeheten moderne voetbal en houden zo lang mogelijk vast aan tradities. Ehrmann was de verpersoonlijking hiervan. In totaal 36 jaar diende hij de club, eerst als doelman en vervolgens als keeperstrainer.

Ehrmann stond aan de basis van de carrières van onder anderen Roman Weidenfeller, Tim Wiese en Kevin Trapp en groeide uit tot een cultfiguur. Kaiserslautern, met zijn prachtige voetbaltempel op de Betzenberg, zakte steeds verder weg in het moeras, maar Gerry bleef. Tot afgelopen zondag.

Volgens de clubleiding was verdere samenwerking niet mogelijk wegens een conflict tussen het trainersteam, onder leiding van Boris Schommers, en Ehrmann. Het gedwongen afscheid viel, weinig verrassend, totaal verkeerd bij een groot deel van de achterban.

Zo werd Schommers deze week door supporters beledigd tijdens een training en kan er via internet een petitie worden ondertekend om Ehrmann weer in het zadel te helpen. Inmiddels ondertekend door ruim 10.000 mensen. Ehrmann zelf kondigde juridische stappen aan tegen Kaiserslautern.

De derby van zondag bij Waldhof Mannheim, de eerste sinds zo’n 19 jaar in het Carl-Benz-Stadion, komt door de zaak-Ehrmann in een ander daglicht te staan. 

De laatste figuur waarmee de aanhang van FCK zich kon identificeren is weg en dat vindt men maar moeilijk te verkroppen. Ook al weet niemand precies wat er nu werkelijk achter de schermen is gebeurd. Aan Ehrmann kom je echter niet, zo redeneren de fans.

De derby van zondag bij Waldhof Mannheim, de eerste sinds zo’n 19 jaar in het Carl-Benz-Stadion, komt door de zaak-Ehrmann in een ander daglicht te staan. Naast dat er door de onderlinge rivaliteit gevreesd wordt voor rellen, zal de naam van Ehrmann in woord en beeld ongetwijfeld terugkomen.

Kaiserslautern staat, wederom, in de fik.