pijl

Limburger Vullings als kartonnen fan in stadion Gladbach

Borussia Mönchengladbach wordt vanmiddag tegen Bayer Leverkusen gesteund door zo’n 12.000 ‘Pappkameraden’, kartonnen beelden van fans op de tribunes. Onder anderen seizoenkaarthouder Johan Vullings is er op deze manier toch een beetje bij.

 bananenflanke Gladbach Vullings
Johan Vullings is al 15 jaar seizoenkaarthouder van Gladbach.

Door Martijn Visscher, 23 mei 2020.

‘Het is zowel als steun als protest bedoeld’, zegt Vullings. ‘Enerzijds tegen het spelen van wedstrijden zonder publiek. Dat vindt vrijwel niemand een goed idee. Anderzijds willen wij als supporters de club, het team en ook enkele lokale bedrijven helpen, want een deel van de opbrengst gaat naar bedrijven die het zwaar hebben vanwege de coronacrisis.’

Vullings is dus een van de 12.000 fans die te zien is op een kartonnen beeld en de bestellingen blijven maar binnenstromen. Inmiddels staat de teller op 20.000. Zelfs in het uitvak zijn supporters van andere clubs vertegenwoordigd, zoals van Leverkusen, Schalke en Borussia Dortmund.

‘Ik vind het een ludieke actie en het ziet er best gaaf uit van een afstandje. Ik sta normaal op de Nordkurve achter het doel en ik hoop dat ik een glimp kan opvangen van mijn dubbelganger’, lacht de Limburger, die we begin dit seizoen ook al uitgebreid spraken.

Vullings is inmiddels 15 jaar seizoenkaarthouder en zit straks met een biertje op de bank in zijn woonplaats Venray. ‘Het wordt een mooi potje, met twee ploegen die vol op de aanval spelen. Ik verwacht veel kansen en goals. De nieuwe trainer Marco Rose maakt het dit seizoen helemaal waar. Het zou geweldig zijn als we ons voor de Champions League kwalificeren.’

Het gat tussen nummer drie Gladbach en nummer vijf Leverkusen bedraagt twee punten. De eerste vier teams in de Bundesliga plaatsen zich voor de Champions League.

Wil jij ook als ‘Pappkamerad’ in het stadion vertegenwoordigd zijn? Ga dan naar de speciale website