pijl

Lokomotive Leipzig terug bij af na mislukte missie

Lokomotive Leipzig stond eind juni op de drempel van promotie naar de 3. Liga, maar in de play-offs tegen SC Verl ging het toch mis. Nu wacht een moeilijk seizoen voor de traditieclub in de Regionalliga Nordost, die zaterdag van start gaat.

bananenflanke Lok Leipzig1
Een fraai staaltje graffiti vlakbij het stadion van Lokomotive Leipzig. © Bananenflanke.nl

Door Martijn Visscher, 14 augustus 2020.

Want ga maar na. Liefst 18 spelers vertrokken na de mislukte missie om terug te keren in het profvoetbal. Ook de ervaren coach Wolfgang Wolf keerde niet meer terug. Hij beëindigde zelfs zijn trainerscarrière.

Zijn opvolger luistert naar de naam Almedin Civa. De 48-jarige Bosniër stond eerder lange tijd aan het roer bij SV Babelsberg. Hij moet gaan bouwen aan een nieuw elftal. Twaalf versterkingen heeft hij inmiddels mogen begroeten, onder wie de Duits-Nederlandse doelman Jeroen Gies. Hij kwam over van SV Meppen.

Paul Schinke is een van de zeven spelers die Lok Leipzig trouw is gebleven. Hij kwam in 2015 naar de blauw-gelen en draagt dit seizoen de aanvoerdersband. ‘Bijna alles is nieuw. Iedereen zal de eerste maanden aan elkaar moeten wennen. Zo is het twee jaar terug ook gegaan. Het is vooral belangrijk dat het rondom de club rustig blijft’, zegt hij tegen MDR.de.

Lees ook: Lokomotive Leipzig krijgt het stadion makkelijk vol

De recente bekerblamage tegen Eilenburg (1-0), dat een niveau lager actief is, zorgde bij menigeen al voor paniek. Lok Leipzig liep zo de finale van de Sachsenpokal tegen Chemnitzer FC mis en daarmee ook een mogelijk ticket voor de eerste ronde van de DFB-Pokal. Weg extra inkomsten.

Zaterdag start Lok Leipzig na een korte voorbereiding de competitie met een uitwedstrijd tegen Hertha BSC II. De titel lijkt dit seizoen niet realistisch. ‘Op dit moment zijn een aantal andere ploegen veel verder dan wij’, aldus Civa, die degradanten Carl Zeiss Jena en Chemnitzer FC hoger aanslaat. Ook met VSG Altglienicke moet er volgens hem rekening worden gehouden.

Kortom, bij Lok Leipzig is alles anders. In plaats van een stap omhoog heeft het meerdere stappen terug moeten zetten. Aan Civa de zware taak om van de ‘Traditionsverein’ op termijn weer een kanshebber voor promotie te maken.

Wil jij Bananenflanke helpen verder te laten rijpen?