pijl

Lonkt glorie voor Hertha BSC na nieuwe miljoeneninjectie?

Het bedrijf Tennor van Lars Windhorst (43) pompt opnieuw vele miljoenen euro’s in Hertha BSC. De club uit de hoofdstad wil met dat geld de top van Duitsland gaan bestormen. Eerder pompte Windhorst al 224 miljoen euro in de club en ontving daarvoor in ruil 49,9% procent van de aandelen in Hertha. Nu volgt een nieuwe kapitaalinjectie, van nog eens 150 miljoen euro, waarmee Windhorst en Tennor 66,6% van de aandelen in bezit krijgen. Daarmee komt overigens de 50+1-regel niet in gevaar.

bananenflanke Dynamo7
Gaat Hertha BSC de top van Duitsland aanvallen? © Bananenflanke.nl

Door Alexander Drost, 2 juli 2020.

Deze nieuwe investering vindt plaats in twee delen. Deze maand krijgt Hertha 50 miljoen op de bankrekening bijgeschreven. In oktober volgt nog eens 100 miljoen euro. Project ‘Big City Club’ krijgt daarmee een vervolg. De financiële mogelijkheden van de hoofdstedelingen worden enorm vergroot, waarmee de aanval op de top in Duitsland wordt gestart. Bovendien kan Hertha zich nu moeiteloos door de coronacrisis slaan én zich richten op het komende seizoen, waarin de ploeg met de nodige aanwinsten al van zich wil laten spreken.

50+1
De nieuwe stap in de toekomst van Hertha is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen en de raad van advies. De in Duitsland zo bekende en geroemde 50+1-regel komt met de kapitaalinjecties niet in gevaar.

Bij de rechtsvorm van Hertha BSC, een commanditaire vennootschap op aandelen (KgaA), mag 100% in handen zijn van investeerders. Vanuit de zogeheten GmbH, vergelijkbaar met een Nederlandse B.V., worden de beslissingen genomen. Hertha blijft hiermee baas in eigen huis.  

Lees ook: Klinsmann zet zichzelf buitenspel bij Hertha BSC

Namens Windhorst en Tennor bekleden 4 leden een functie in de RvC, die bestaat uit in totaal 9 leden. Onder meer voormalig doelman Jens Lehmann zit nu in deze raad. Wel kan Windhorst profiteren van 'proportioneel hogere mogelijke winstuitkeringen', meldt BILD.

'Nog nooit zo goed'
Bij de club is verheugd gereageerd op de nieuwe kapitaalinjectie. Hertha-president Werner Gegenbauer: ‘Dit is weer een geweldige stap voor Hertha BSC. De club stond er economisch nooit beter voor dan nu.’

Sportieve verbetering staat centraal. Financieel directeur Ingo Schiller: ‘Het geeft ons de mogelijkheid om de toekomst van de club vorm te geven met een nog sterkere wind in de rug.’ Manager (sport en communicatie) Michael Preetz: ‘Ik ben blij met de verdere investering, omdat de beschikbaar gestelde fondsen ons veel ruimte geven om de sportieve ontwikkeling van Hertha te promoten.'

Ook investeerder Lars Windhorst is in zijn nopjes. ‘Met de nieuwe kapitaalverhoging houden we onze belofte om Hertha BSC te blijven steunen. Dit onderstreept onze inzet op lange termijn, vooral in moeilijke corona-tijden. Dit biedt het management van de club geweldige kansen om Hertha BSC naar succes te leiden.’

Luister deze podcast met Tim den Hollander, fan van Hertha BSC