pijl

Fiets van Union-speler Bülter gestolen; dankzij auto toch nog op tijd

Soms lees je nieuwsberichten met een grote glimlach. Deze week troffen we er eentje op de site van BILD. De fiets van Union Berlin-speler Marius Bülter (26) bleek maandagochtend gestolen.

bananenflanke Union Hertha5

Aan sfeer geen gebrek bij Union Berlin. © Bananenflanke.nl

Door Alexander Drost, 20 november 2019.

Tja, dat gegeven kun je aannemen. Maar toen we verder lazen, bleek dat de fiets voor Bülter een belangrijk vervoersmiddel is. De aanvaller wilde om 8 uur bij zijn appartement de fiets pakken, om vervolgens een kilometer naar Stadion An der Alten Försterei te fietsen. Zijn fiets, ter waarde van 400 euro, bleek er niet te staan. Shit. Gestolen. ‘Ook het slot was verdwenen’, liet Bülter, dit seizoen gehuurd van FC Magdeburg, optekenen in BILD. ‘Heel vervelend, ik had de fiets pas vier weken in bezit’, treurde hij. Nu kan hij alweer op zoek naar een nieuwe.

Gewoon
Om toch op tijd aanwezig te zijn (8.45 uur) pakte de aanvaller voor de verandering de auto en deed liefst 20 minuten over die ene kilometer. Hij was keurig op tijd, maar direct liet hij zien waarom hij liever niet de auto pakt naar zijn werk: de verkeerschaos in Köpenick is iedere dag groot, en daarom pakt Bülter liever de fiets of zijn elektrische scooter. ’s Middags deed Bülter aangifte van de diefstal.

Dit soort verhalen zijn een reden waarom we dit seizoen Union Berlin volgen. Gebukt onder het miljoenengeweld blijven ze in Köpenick broodnuchter en gewoon doen, getuige het fietsverhaal van Bülter, maar ook het feit dat verdediger Neven Subotic rustig de SBahn pakt naar het stadion, en dus samen met de fans van Union reist.

Köpenick
Een fiets wordt zelfs in de mooiste en duurste woonwijken gestolen, maar voor ons is het fietsverhaal reden om vandaag eens wat verder in Köpenick te duiken. Bertus Bouwman van Duitslandnieuws.nl vertelt: ‘In Köpenick is het van alles wat. Je hebt direct bij het stadion een redelijke nieuwe woonbuurt. Maar ook veel vrijstaande huizen. Ook niet ver zijn de klassieke woonkazernes met lagere inkomens. Het oude centrum is iets verderop. Köpenick is een idyllisch oud stadje aan het water. Je hebt er geen idee dat je in Berlijn bent. Dat fietsen van Bülter vind ik trouwens veelzeggend’, vervolgt hij. ‘De meeste jongens van Hertha doen stoer met hun bolide op de Kurfürstendamm.’

Lees alles over Union Berlin in ons dossier 'Eisern Union'.

Volg ons op Twitter en Instagram!