pijl

Regionalliga West: mini-toernooi voor plek in play-offs?

Het lijkt er steeds meer op dat de Regionalliga West dit seizoen niet wordt uitgespeeld. Liefst 16 van de 18 clubs gaven eerder al aan geen heil te zien in een hervatting. Discussie is er nog wel over de play-offplek voor promotie naar de 3. Liga.

 bananenflanke RWE
De Westtribune bij Rot-Weiss Essen. © Bananenflanke

Door Martijn Visscher, 12 mei 2020.

Nummer één SV Rödinghausen ziet af van eventuele promotie, waardoor SC Verl als nummer twee nu de beste papieren heeft voor een play-off tegen de kampioen van de Regionalliga Nordost.

Maar achtervolgers Rot-Weiss Essen en Rot-Weiss Oberhausen leggen zich daar niet bij neer en hebben het plan opgevat om een mini-toernooi te organiseren.

Dat ziet er zo uit: Essen en Oberhausen spelen een halve finale en de winnaar komt in de eindstrijd uit tegen Verl. De winnaar daarvan krijgt dan het ticket voor de play-offs. Alle duels vinden zonder publiek op neutraal terrein plaats.

Lees ook: Rot-Weiss Essen staat alleen met protest

Of het idee op goedkeuring van de WDFV (Westdeutsche Fussballverband, red.) kan rekenen, is de vraag. SC Verl heeft nog niet gereageerd, maar zal vermoedelijk niet staan te springen om een mini-toernooi af te werken.

Eerder werd ook in de Regionalliga Nordost het idee geopperd voor een mini-toernooi, met VSG Altglienicke, Lokomotive Leipzig, Energie Cottbus und Hertha BSC II als deelnemers. Daar ging al snel een streep door.