pijl

Schalke 04 laat Europese ambities los en houdt vast aan Wagner

Schalke 04 stelt voor de komende jaren zijn sportieve doelen bij en houdt vast aan trainer David Wagner. Dat zijn de meest in het oog springende uitkomsten na een belegde persconferentie.

bananenflanke Veltins Arena
Het stadion van Schalke 04. © Bananenflanke.nl

Redactie Bananenflanke, 1 juli 2020.

‘Vandaag is een keerpunt voor Schalke. We hebben een probleem aan de uitgavenkant en dat is door de coronacrisis nog duidelijker naar voren gekomen’, liet marketingdirecteur Alexander Jobst weten.

En dus moet er de komende jaren flink worden bezuinigd. Op sportief gebied laat Schalke 04 de ambitie om zich te plaatsen voor Europees voetbal los. ‘Zeker één, twee of misschien wel drie seizoenen’, aldus Jobst.

Sportdirecteur Jochen Schneider viel zijn collega bij. ‘Bij Schalke was altijd alles ingericht op het halen van Europees voetbal, maar in de afgelopen vier jaar is ons dat drie keer niet gelukt. We moeten de realiteit onder ogen zien.’

In de media verschenen begin deze week berichten dat Schalke een salarisplafond van 2,5 miljoen euro bruto zou willen invoeren. Het duo wilde dat nieuws bevestigen noch ontkennen.

Schalke nam wel maatregelen op andere posities in de staf. Zo werden fysiektrainers en fysiotherapeuten aan de kant gezet en vervangen.

Trainer David Wagner mag aanblijven, ondanks een serie van liefst 16 wedstrijden zonder zege. ‘Hij heeft ons volledige vertrouwen’, gaf Schneider aan.

Als oorzaak voor het sportieve verval na de winterstop werden de vele blessures aangedragen. Wagner: ‘Ik heb dit seizoen met twee verschillende teams moeten spelen. Natuurlijk was het vanaf half februari zeer slecht. Daar ben ik óók verantwoordelijk voor.’

Schalke nam wel maatregelen op andere posities in de staf. Zo werden fysiektrainers en fysiotherapeuten aan de kant gezet en vervangen.

Dinsdag stapte bestuursvoorzitter Clemens Tönnies op, die al geruime tijd onder vuur ligt. Zaterdag schreven wij daar nog een uitgebreid verhaal over.

Schalke begint op 31 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.