pijl

Toekomst Türkgücü München plots ongewis na afhaken investeerder

Niet alleen bij KFC Uerdingen haakt weldra de belangrijkste geldschieter af. Ook bij Türkgücü München, na drie promoties op rij beland in de 3. Liga, heerst er enige paniek nu president en investeerder Hasan Kivran zijn afscheid heeft aangekondigd.

bananenflanke Turkgucu logo

Door Martijn Visscher, 29 december 2020.

Na het instappen van zakenman Kivran, een oud-speler van de migrantenclub, groeiden de bomen tot in de hemel bij Türkgücü. Sinds zijn entree in 2016 ging het zowel financieel als sportief van een leien dakje. In no-time klom Türkgücü vanuit de krochten van het amateurvoetbal op naar de profs.

Tweede Bundesliga
Alleenheerser Kivran sloot lucratieve sponsorcontracten af met grote concerns als Aon en supermarktketen Gazi en wisselde elk jaar vrijwel de gehele selectie in voor een andere. Want zijn ambitie, binnen vier jaar naar de Tweede Bundesliga, moest hoe dan ook worden verwezenlijkt. In september 2019 schreven wij al over de opmerkelijke opmars van Türkgücü.

Maar nu is er een kink in de kabel. En een behoorlijke ook. Kivran wil van zijn aandelen af, 89% om precies te zijn. Waarom is onduidelijk. Dat de coronacrisis zijn sporen ook achterlaat bij Türkgücü en Kivran is geen geheim, maar het besluit van de investeerder valt rauw op het dak bij direct betrokkenen.

Boere
Een van hen is Tom Boere, die afgelopen zomer met volle overtuiging voor een jaar tekende bij Türkgücü. De spits is al geruime tijd geen basisspeler meer en zat de afgelopen drie duels zelfs helemaal niet bij de selectie. Een transfer in januari lijkt niet ondenkbaar gezien zijn actuele situatie bij de club.

Het aanstaande vertrek van Kivran zorgt ervoor dat Türkgücü, momenteel achtste in de 3. Liga, voor zijn voortbestaan moet vrezen als er geen nieuwe geldschieter wordt gevonden. Het is al de zoveelste keer dat de club in het nieuws komt, maar dit keer is het menens. Het voetbalsprookje dreigt te veranderen in een nachtmerrie. Wordt vervolgd.

Lees ook: Türkgücü München blijft de gemoederen bezighouden