pijl

Voetbal keert terug in Olympisch stadion van München

Het Olympisch stadion van München is volgend seizoen toneel van voetbalwedstrijden van Türkgücü München.

Redactie Bananenflanke, 19 juni 2020.

De koploper van de Regionalliga Bayern promoveert vrijwel zeker naar de 3. Liga en zocht een stadion dat aan de licentie-eisen van de Duitse voetbalbond DFB voldoet. Tot dusver speelde het in Heimstetten, net buiten de stad.

Türkgücu wilde graag in het Grünwalder Stadion spelen. Dat verzoek wordt weliswaar gehonoreerd, maar 1860 München en de reserves van Bayern München werken daar ook al hun thuisduels af.

Omdat de DFB per seizoen maximaal 50 wedstrijden in een stadion toestaat, wijkt Türkgücü voor maximaal acht ontmoetingen uit naar het Olympisch stadion.

Lees ook: de opmerkelijke opmars van Türkgücü München

Het laatste voetbaltreffen bij de mannen in het Olympisch stadion vond plaats op 14 mei 2005. Bayern München klopte 1. FC Nürnberg met liefst 6-3. In 2012 werd er de finale van de Champions League voor vrouwen afgewerkt.

In Nederland is het zogeheten Olympiastadion toch vooral bekend van de EK-eindstrijd in 1988. Ruud Gullit en Marco van Basten leidden Oranje tegen de toenmalige Sovjet-Unie naar de Europese titel. In 1974 werd er de WK-finale van Duitsland verloren.