pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Welkom!

Welkom op Bananenflanke.nl! 

Al jaren spookte het door onze hoofden. Een website over het Duitse voetbal. Dat zou zo ontzettend gaaf zijn. Want voetbal over de grens is een belevenis. De gemoedelijke sfeer, de meelevende fans, het broodje Bratwurst… Een heerlijke mix. 

website laten maken Chemie Leipzig

Uitspraak van oud-trainer Alfred Kunze, vereeuwigd op de tribune
van Chemie Leipzig. © Bananenflanke.nl 

Onze liefde voor het Duitse voetbal is door onze bezoekjes in de loop der jaren alleen nog maar meer gegroeid. Hoogtepunt tot nu toe was onze trip in maart 2018 door Oost-Duitsland, waar we wedstrijden bezochten van onder meer Dynamo Dresden en 1. FC Magdeburg. Daarnaast stopten we bij oude, maar authentieke stadions van bijvoorbeeld Lokomotive Leipzig en Chemie Leipzig. 

Ongeveer twee maanden terug hebben we de daad bij het woord gevoegd en zijn we het diepe ingesprongen. Maar wat wilden we nu eigenlijk precies? Primair willen we kwaliteit leveren en ons onderscheiden. Dat doen we door verhalen te maken met (oud)-spelers, trainers en supporters. Van het hoogste niveau tot amateurniveau.  

Bovendien, elke week gaan duizenden Nederlanders de grens over om een wedstrijd in Duitsland te bezoeken. Wij hebben al een aantal gesproken en zij komen telkens met prachtige verhalen aanzetten. Hertha BSC-fan Tim den Hollander trapt af

Nieuws brengen laten we in deze vluchtige wereld graag zo veel mogelijk aan anderen over. Wij zetten meer in op achtergrond. Op mooie leesbare verhalen. En in de toekomst misschien nog wel meer. Ideeën genoeg, maar we willen niet overhaast te werk gaan. We doen dit uit liefde voor het Duitse voetbal en (voorlopig) zonder winstoogmerk. 

Ons enthousiasme heeft er ook toe geleid dat we af en toe redactionele bijdragen kunnen verwachten van Niels van Marle, Leo Wassing, Robert-Erik Lanting en Jeroen van der Zanden. Mannen die net als wij ook hun sporen hebben verdiend in de journalistiek. Wij zijn ontzettend blij dat ze mee willen werken en kijken uit naar de samenwerking.

 

Dan nog even over de naam van de website: ‘Bananenflanke’. We zochten naar een pakkende term en we denken dat we daarin zijn geslaagd. Bij Hamburger SV speelde in het verleden Manfred Kaltz. Hij wordt gezien als uitvinder van de ‘Bananenflanke’. Een voorzet met effect, waardoor de bal in een kromme lijn voor het doel komt. Een gouden voorzet. Die meestal op het hoofd van de beresterke spits Horst Hrubesch terechtkwam. In Duitsland is ‘Bananenflanke’ inmiddels gemeengoed. In Nederland wellicht vanaf nu ook…   

De afgelopen maanden waren best pittig, gezien de vele content die we moesten realiseren. Met trots kunnen wij nu zeggen dat we erin geslaagd zijn om iets moois neer te zetten. Ook met dank aan clubs als PEC Zwolle en Heracles Almelo, die ons de ruimte gaven voor interviews met onder anderen Lennart Thy en Frank Wormuth. Het begin is er en het kan alleen nog maar mooier worden.

Tot slot, we zijn ook te vinden op Twitter en Instagram.  

Veel leesplezier! 

Martijn Visscher en Alexander Drost, 16 augustus 2019.